0

Т оварен автомобил се разцепи по време на движение, след като ремаркето му заседна в мостово съоръжение.

Водачът не преценил, че височината на моста е по-малка от височината на ремаркети и профучал с бясна скорост. Товарното ремарке останало да виси в хоризонтално положение опряно с единия край на моста. Инцидентът е станал в късния следобед в понеделник на автомагистрала "Тракия", близо до Карнобат.

За щастие произшествието се е разминало без пострадали, но по-интересното в случая е, че шофьорът дори не разбрал, че е останал без ремарке.  Той продължил пътя си най-спокойно, без дори и да подозира, че е останал без стоката, която превозва. Водачът установил че ремаркето го няма едва след десетина километра.

Една от версиите е, че в кабината е гърмяла силна музика, поради което и той не чул трясъка на ремаркето в надлеза. 

При инцидента ремаркето се е заклещило  между пътното платно и надлеза, като същото се е откъснало и запушило дясната пътна лента. От полицията съобщиха, че все пак шофьорът се е върнал на местопроизшествието и е бил разпитан от контролните органи. Заради разцепения ТИР движението в дясната пътна лента на магистралата остана блокирана до  освобождаването й от ремаркето.

Междувременно друг ТИР също се катурна встрани от магистралата. В интернет се завъртя видео от инцидента, а на него потребители разпознаха небезизвестния ловец на бежанци Динко, който се е покатерил върху обърнатото возило.