0

К омисията по енергетика ще заседава извънредно, като на нея депутатите ще изслушат енергийния министър Александър Николов заради казуса с "Булгаргаз", за да се изясни колко количества газ са били продадени от дружеството.

Комисията по енергетика ще заседава извънредно, като на нея депутатите ще изслушат енергийния министър Александър Николов заради казуса с "Булгаргаз", за да се изясни колко количества газ са били продадени от дружеството.

Освен Николов, на заседанието са повикани и изпълнителните директори на БЕХ, "Булгаргаз", "Булгартрансгаз" и Газов Хъб Балкан. За изслушване пред депутатите са поканени и председателите на КЕВР и ДАНС.

Всички представители на институциите ще бъдат питани за детайлите по сделката за продажбата на природен газ от Булгаргаз на 4.02.2022 г. на държавната газова борса.

До извънредното заседание се стигна след разкритията за продажбата на огромни количества от синьото гориво в рамките на 3 секунди. Заседанието на енергийната комисия се свиква по искане на народни представители от ГЕРБ след внасяне на необходимия брой подписи.