0

М лад мъж от Габрово е бил задържан в Панагюрище от автопатрул на местното Районно управление на МВР, след като превозвал в „БМВ“-то си 9ма нелегални мигранти. Това съобщи говорителят на пазарджишката Областна дирекция на полицията Мирослав Стоянов. Случката се разиграла малко след полунощ на улица в средногорския град.

Млад мъж от Габрово е бил задържан в Панагюрище от автопатрул на местното Районно управление на МВР, след като превозвал в „БМВ“-то си 9ма нелегални мигранти. Това съобщи говорителят на пазарджишката Областна дирекция на полицията Мирослав Стоянов. Случката се разиграла малко след полунощ на улица в средногорския град.

Автопатрул засякъл лек автомобил „БМВ“ с габровска регистрация и униформените незабавно предприели спиране и проверка. Така органите на реда установили, че водач на немското возило е 22-годишен мъж от Габрово. В колата той превозвал деветима чужди граждани, всичките без документи за самоличност.

Те са предадени за работа на служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик, а според първоначалните данни станало ясно, че са сирийци. Шофьорът е задържан в ареста на РУ-Панагюрище за срок от 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство.

От началото на тази година това е четвъртата група мигранти от чужбина, които са засечени да пътуват с каналджии-гастрольори на територията на област Пазарджик. Три от групите бяха спипани на автомагистрала“ Тракия“ в различни участъци, които се обслужват от екипи на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. След като от звеното „ Миграция“ снемат самоличността на нелегалните пасажери, те са изпратени в центрове за настаняване на мигранти в страната.