0

Г олямото пътуване за празниците предизвика задръствания по основните пътища на страната. 

На места на магистралите "Тракия" и "Хемус" се образуваха тапи заради верижни катастрофи. Задръстването на "Тракия" започва в района на 25 км, а на "Хемус" е при тунел "Витиня". Това съобщиха от Пътната полиция и уточниха, че трафикът на изходите на големите градове постепенно намалява.

Вчерашният ден е минал безпроблемно и без сериозни инциденти, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков.

Най-натоварена е била АМ „Хемус“ заради ремонтите. Днес, за да бъде облекчено движението по нея, товарните автомобили са отклонени по обходен маршрут.

На АМ „Струма“ няма ограничения и трафикът се осъществява безпрепятствено.

В страната няма проблемни участъци. Още от сутринта Пътната полиция е засякла няколко случаи с водачи с неадекватно поведение - движение в аварийната лента, внезапна смяна на пътните ленти.

Главен инспектор Близнаков подчерта, че агресивните водачи ще бъдат отстранявани от движението:

„Няма да допуснем водачи, агресивни, да притесняват останалите нормално движещи се водачи. Нашите екипи и днес ще следят за това и ще извеждат такива водачи от трафика…Техните опити за бързане ще струват повече време, ще ги забавим с едни доста сериозни проверки, така че нека да не си правят опити, да спазват правилата, няма закъде да се бърза в този ден“. 

Километрична колона от автомобили се е образувала на магистрала „Хемус“. Особено натоварено е преминаването между тунелите Витиня и Топли дол в посока Варна. Екипи на полицията следят за дистанцията между автомобилите и за поведението на шофьорите.

Верижна катастрофа с четири коли стана на магистрала „Тракия” в петък по обяд. Мястото на инцидента е на 37-и километър в посока Бургас. Пристигнали са екипи на полицията и Пътна помощ.