0

Х иляди тръгват на път за предстоящите 4 почивни дни по Великден. На изходите на София движението още днес е натоварено, на места има задръствания. Особено натоварени са АМ „Тракия“ и Главен път Е-79 София-Кулата, предаде БГНЕС. Много нашенци са стегнали куфарите и отскачат до Гърция за Великденските празници.

Освен засиления трафик, движението по магистралите се затрудни и заради катастрофи. На АМ „Тракия“ има обърнал се камион, както и верижна катастрофа край Пазарджик. Друга тежка катастрофа взе две жертви на главния път София - Варна при разклона за ловешкото село Малиново. Движението се регулира от Пътна полиция, която отклонява потока от автомобили по пътя Абланица-Ловеч-Севлиево. АПИ призова водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.

От МВР обявиха, че ще предприемат сериозни мерки за сигурност за предстоящите празници и ще използват целия си наличен състав. По пътищата полицаите ще дебнат за превишена скорост, както и за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Засилено полицейско присъствие ще има и около заведенията и храмовете, където се очаква струпване на повече хора. На тези места ще има и екипи на пожарната.