0

Д ете на 12 години е пострадало от хвърлен предмет на Националния стадион "Васил Левски", предаде БНР. Сигналът е подаден в Спешна помощ около 18:30 часа. На място е изпратена линейка, а детето, което е с контузия на главата, е откарано в спешната болница "Пирогов".

По-рано лекарски екип откара в болница 50-годишния мъж, нападнат на метростанция "Орлов мост". Пострадалият е със счупен нос и фрактура на крака. Общо 8 са сигналите, постъпили в Спешна помощ, за инциденти с фенове преди днешния мач за Купата на България между "Левски" и "ЦСКА София".

А двама души са задържани за притежание на пиротехнически изделия преди футболния мач. Те са установени в рамките на извършената проверка преди старта на дербито на изградените в района на стадиона контролни пунктове, съобщиха от МВР, цитирани от БТА.

По време на футболната среща групи привърженици и от двата отбора са нахлули на пистата. В резултат на предприетите своевременни полицейски действия и осъществени разговори с организаторите на агитките, не е допусната ескалация на напрежението. Изградените кордони от униформени са останали на терена, без да се налага предприемане на допълнителни действия.