0

К ирил Петков ще бъде част от проектокабинета на „Продължаваме промяната“. Това обяви на брифинг пред медиите вицепремиерът в оставка Асен Василев. 

Той не уточни каква ще е длъжността на Петков в проектокабинета. На този въпрос Василев отговори: "Нека първо съберем 121 гласа".

"Още продължават разговори между парламентарната група и депутатите, но няма съществен напредък в намирането на нужния брой депутати", обясни още Василев.

"Длъжни сме да пробваме докрай. Всеки депутат има глава на раменете, има съвест и трябва да прецени дали иска да подкрепи програмата, която представихме. Тя е конкретна - с ясни срокове, с ясни ангажименти, с много ударна съдебна реформа в началото, която би помогнала да се решат част от проблемите, които вече две години се опитваме да решим като общество. За това най-вече търсим подкрепа", каза още вицепремиерът в оставка. 

Василев отново бе категоричен, че когато съберат нужните 121 депутати за подкрепа, тогава ще имат готовност да говорят за структура и състав на кабинета.

Според него на този етап подобен разговор е безсмислен.