0

К расимира Василева Хаджийска поема функциите на главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп. Тя е утвърден професионалист, който се присъединява към екипа на Нова Броудкастинг Груп преди 19 години. Красимира Василева Хаджийска е част от впечатляващия напредък на компанията, която в последните години успя да се развие и превърне в безспорен бизнес лидер. През годините тя е заемала различни позиции в НБГ.

От 2013 година поема стратегическото управление на отделите „Продажби“, „Маркетинг“ и „PR“. Със солидния си опит в сферата на продажбите и публичните комуникации, тя отлично познава медийния пазар и с екипа си активно участва в неговото развитие. Красимира Василева Хаджийска стои в основата на добрите партньорства и успешните преговори за присъединяване на редица международни телевизионни канали към портфолиото на Нова Броудкастинг Груп. Сред тях са The Walt Disney Company, FOX, AXN, Discovery и др., което отличи компанията като пионер в създаването на първия Sales house в България. Красимира Василева Хаджийска е преминала редица специализирани обучения по мениджмънт и телевизионни продажби, част от които в централите на Discovery Channel (Washington DC, USA) и WCOV-TV Fox 20 (USA).

Досегашният Финансов директор Станка Крушарска заема позицията директор „Финанси, администрация и ИТ“ на Нова Броудкастинг Груп. Тя се присъединява към компанията преди три години. Станка Крушарска е с богат професионален опит. 14 години е работила в областта на корпоративното банкиране, като пет от тях е заемала длъжността директор дирекция „Корпоративно банкиране“ в Банка Пиреос България. Предишният й опит е свързан с позиции в областта на „Кредитни анализи“ в банка ДСК и „Корпоративни клиенти“ в Хеброс Банк. Станка Крушарска е завършила магистърска степен по „Международни отношения“ в УНСС.

Функциите на изпълнителен директор на Нет Инфо поема Александър Варов. Досега той съвместяваше позициите на Търговски директор и Портфолио мениджър на дъщерното дружество на Нова Броудкастинг Груп, работейки успешно за развитието на екосистемата от дигитални продукти на компанията, увеличаване на продажбите и утвърждаване на добрите бизнес отношения с всички партньори. Добре познат със своя професионализъм и принципи на работа, през изминалите 20 години Александър Варов има ключова роля в развитието на пазара на интернет реклама и дигитални медии у нас и е една от най-разпознаваемите фигури в българското дигитално пространство. Като част от иноваторите в сектора, той е сред основните двигатели на трансфер и установяване на най-новите и добри практики от световния дигитален пазар. Заемал е различни позиции, свързани с продуктовото развитие, маркетинга и продажбите в някои от най-важните български онлайн компании. През 2008 и 2018 г. получава награди за цялостен принос в развитието на българските дигитални медии, присъдени от експертния съвет към БГ Сайт и Сайт на годината.

Емануил Манолов е новият оперативен директор на Нет Инфо. Той е част от екипа на водещата медийна и технологична компания от 2001 година, с доказан авторитет и иновативно мислене. В последните 7 години е мениджър „Софтуерно развитие“, а преди това е заемал различни мениджърски позиции, свързани с продуктовото портфолио на Нет Инфо. Като програмист е работил по всички основни проекти на компанията. Емануил Манолов е магистър по „Компютърни науки и информационни системи“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Бил е и асистент към Факултета по математика и информатика на Софийския университет.

Досегашният търговски мениджър „Разпространение“ на Нова Броудкастинг Груп Павел Благов е назначен за директор „Разпространение на съдържание и нови платформи“. През последните 7 години той е отговарял за дистрибуцията на телевизионните канали на компанията. Има богат професионален опит в мултинационална среда, заемайки позиции в предишни периоди в Procter&Gamble, Melia Hotels International, AB Travel. Завършил е туризъм и международен бизнес и предприемачество в Икономически университет – Варна. От 2016 година е ментор на социални предприемачи в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, която се осъществява в партньорство с Фондация Reach for Change България. 

„Вярвам, че вътрешната промоция на доказани професионалисти с дългогодишен опит е от важно значение за развитието на компанията и утвърждаване на нейните позиции като неизменен фактор в медийния сектор в България. С мениджърския екип на Нова Броудкастинг Груп споделяме мащабни идеи за нови успехи“ - заяви Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.