0

В ъпросът бил ли е наистина премиерът Кирил Петков на вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) в Солун взриви социалните мрежи.

Вчера от правителствения прецсентър съобщиха, че на 10 юни Петков е бил на въпросната вечеря на лидерите от Югоизточна Европа. Съобщението дойде, след като в публичното пространство се появиха снимки и видео от маса в ресторант, на която седят премиерът Кирил Петков, началникът на неговия кабинет Лена Бориславова и трети човек, за които се твърди, че са от солунски хотел. Някои сайтове пък написаха, че Петков и Бориславова са отскочили с правителствения самолет до Солун, където са прекарали нощта в петзвезден хотел.

Междувременно самата Бориславова обясни пред Нова телевизия, че пътуването е било работно и че е използван големият самолет, защото по това време по-малката машина е била ангажирана с президента Румен Радев.

Нова снимка обаче нажежи отново страстите във фейсбук днес. Фотосът е от началото на официалната вечеря на лидерите от Югоизточна Европа, на която българският премиер липсва. Освен снимката, в социалните мрежи се завъртя и видео от пресцентъра на ЕС от същото начало, където Петков отново отсъства, въпреки съобщението от МС, че е бил там.

От Министерски съвет обясниха пред „Телеграф“, че Кирил Петков липсва на снимката, защото е закъснял. От там препратиха за доказателство към пост на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. Той пусна в Инстаграм снимки от вечерята и срещата в Солун, като на една от тях е щракнат с българския си колега.

Снимка от началото на официалната вечеря в Солун се завъртя в социалните мрежи. 

 Снимка от началото на официалната вечеря в Солун се завъртя в социалните мрежи. 
Фейсбук

Кадърът, който разбуни духовете в петък. 

 Кадърът, който разбуни духовете в петък. 
Фейсбук

Мицотакис качи снимка с Кирил Петков в Instagram

 Мицотакис качи снимка с Кирил Петков в Instagram