0

М нозинството в НС не се отказва от идеята НИМХ да премине от МОН към МОСВ. Това стана ясно от думите на лидера на ПГ на ю"Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на НС. Повод за коментара му е фактът, че от института готвят протест, а от днес дори спряха прогнозата за времето за медиите.

ВРЕМЕТО: Неясно. НИМХ спира и прогнозите към медиите

Мнозинството в НС не се отказва от идеята НИМХ да премине от МОН към МОСВ. Това стана ясно от думите на лидера на ПГ на ю"Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на НС. Повод за коментара му е фактът, че от института готвят протест, а от днес дори спряха прогнозата за времето за медиите.

ВРЕМЕТО: Неясно. НИМХ спира и прогнозите към медиите

Той напомни, че НИМХ първо бяха към БАН, след това са прехвърлени към МОН и даде да се разбере, че всичко е било заради финансовата субсидията. Сегашното ръководство на просветното министерство е решило, че е неприсъщо да ръководят такава структура. Именно затова в рамките на изпълнителната власт е намерено решение, че климатът е най-близо до ековедомството. Това, според него, е в рамките на оперативната ефективност.

По думите му не вижда причина за преразглеждане на това решение. Как обаче ще се структурира техния бюджет е въпрос на обсъждане.