0

М ъртвопияна шофьорка сащиса катаджиите в Бургас, след като с безумен дрифт се заби в билборд на известна бензиностанция в морския град. Младата дама обяснила, че искала да демонстрира шофьорските си умения пред значително по-млад от нея ухажор, с когото се забила в една от многобройните дискотеки, които са отворили през летния сезон край морето. 42-годишната пияна шофьорка предизвика истински екшън в Бургас на кръговото кръстовище на изхода за Варна.

БИЛБОРД

Рано сутринта, когато нормалните хора отиват на работа, тя се прибирала от дискотеката. Тогава жената именно се удари с БМВ  в хидрант и билборд на  бензиностанция “Лукойл”. Младата дама се разминала без сериозни наранявания, но в района на кръговото кръстовище е настъпило наводнение, което в момента се отстранява от екип на ВиК. Дрегерът отчел 2,25 промила алкохол в кръвта на жената, която е задържана за денонощие. Тя е от бургаския жк "Меден рудник" и е известна на полицията. Сутринта мъжът й е дошъл да си я прибере. Младежът пък бил прибран от майка му, която била бясна, че се е возил с пияна жена шофьорка.

НАРУШИТЕЛИ

От полицията в Бургас известиха, че в разгара на летния сезон зачестяват случаите на пияни шофьори в областта. Само за последно време 12 бързи производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотици са образувани за 4 дни. Повечето от водачите обяснявали, че не шофират, а само преместват автомобилите си от паркинга, т.е. ги препаркират. Това обаче по ЗМВР и ЗДВП се счита също за нарушение. Изобщо не може пиян човек да се качва в автомобил, независимо дали е паркиран или в движение, обясниха от КАТ. Ако такъв бъде установен, задължително му се съставя акт.