0

П ротестно автошествие тръгна от центъра на София. Актът на недоволство е заради "лъжата на премиера" за увеличение на заплатите на здравните служители от началото на април, каза за „Телеграф“ председателят на синдикат "Защита" Красимир Митов.

“Излязохме на протест заради поредната лъжа на премиера и на правителството. Излъгаха цялото медицинско съсловие. Това, което обещаха на 1 април като увеличение на заплатите на лекарите, не го изпълняват. Същевременно има забавяне на COVID парите за месец март. Вече 20 дни не са изплатени. Като прибавим и високите цени на горивата и електроенергията, които помпат инфлацията и българинът обеднява“, коментира за „Телеграф“ председателят на синдикат „Защита“ Красимир Митов.

Той допълни, че българската икономика е пред колапс.

„Или тези хора да си вземат поука и да нанесат корекции на своето управление, или да подадат оставка и да оставят други хора да управляват държавата“, заяви Митов.

„Този неолиберален модел ни докара до върла бедност, глад и мизерия. Българският селянин, който аз го представлявам, не може да поема европейски ценности. Пътят е излизане на България от Европейския съюз и НАТО и преориентация“, коментира Йордан Малджански, старши научен сътрудник по животновъдство, който също се включи в шествието.

Началната му точка бе БНБ, то премина покрай Министерски съвет, здравното министерство, а след това през булевард "Тодор Александров" се насочи към 'Цариградско шосе". По-късно недоволните се върнаха пред Министерски съвет. 

Председателят на синдикат „Защита“ обясни, че на 18 май, заедно с превозвачите излизат и петте работодателски организации. „Т.е. Очертава се, че тогава ще излезе цяла България“, заключи той.

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов