0

Р аботещи в Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И. Пирогов” излязоха на протест след освобождаването на директора на лечебното заведение проф. Иван Поромански като настояват за повече яснота за това решение.

Според протестиращите болницата няма стабилно ръководство вече дълго време. Те поискаха да бъдат “оставени да работят на спокойствие” и заявиха, че обвиненията към Поромански са несъстоятелни.

БТА

БТА

Работещите в спешната болница не одобряват начина, по който става смяната на ръководството, защото никой не е обяснил по какви причини се случва. Те се оплакаха, че здравният министър Асена Сербезова досега не е дошла нито веднъж да чуе проблемите им. Заради "странни кадрови решения и забавени плащания" протестиращите са изпратили писмо до премиера.

БТА

Министърът на здравеопазването Асена Сербезова освободи проф. Иван Поромански от длъжността директор на болница "Пирогов" преди няколко дни. При проверката на извършените плащания през 2020 г. и 2021 г. по сключени договори между 2014 и 2021 г. е установено, че не е спазена поредността на постъпването на фактурите в "Пирогов". Незабавно са били изплащани суми по последните сключени договори, а дължими такива по сключени от предходните ръководства договори са забавяни, информираха по повод освобождаването на директора на "Пирогов" тогава от Министерството на здравеопазването.