0

Н ационалният институт по метеорология и хидрология спря протеста и тази вечер медиите ще достъп до прогнозата за времето. Това съобщи пред „Монитор” директорът на института проф. Христомир Брънзов. Действията на метеоролозите бяха продиктувани от прехвърлянето им от МОН към МОСВ, което е заложени в промени в Закона за водите.

Националният институт по метеорология и хидрология спря протеста и тази вечер медиите ще достъп до прогнозата за времето. Това съобщи пред „Монитор” директорът на института проф. Христомир Брънзов. Действията на метеоролозите бяха продиктувани от прехвърлянето им от МОН към МОСВ, което е заложени в промени в Закона за водите.

Те са взели решение да прекратят протеста си заради политизирането му. „Това, което видяхме в Народното събрание не ми хареса, защото чисто професионален протест бе политизиран и манипулиран”, обясни проф. Брънзов. Той уточни, че причина за притесненията му са упреците, че протестът им политическа атака на ГЕРБ.

Проф. Брънзов допълни, че дори не мислят да продължават с протести по улиците, защото така ще създадат проблем на хората, а не на управляващите. Той обаче е обезпокоен, ако хората започнат да напускат масово, както бе преди 2018-а, когато искаха да излязат от структурата на БАН.