0

80-годишен мъж е загинал при пожар във Варна. Инцидентът е станал вчера следобед, съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Пожарът е възникнал малко след 14.00 часа в апартамент в морския град. Произшествието е било ликвидирано с един противопожарен автомобил. Не се съобщава за други пострадали.

През изминалото денонощие пожарникарите в страната са ликвидирали общо 111 пожара. С преки материални щети са 18 от тях. 5 са в жилищни сгради, 2 в промишлени сгради, 2 в спомагателни, временни или паянтови постройки, 4 в транспортни средства, 1 в горски масиви, 2 в селското стопанство и 2 бр. други.

Без нанесени материални щети са 93 пожара, от които: 51 в сухи треви, горска постеля и храсти; 3 в стърнища; 38 в отпадъци и един друг. Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които: 2 при катастрофи в транспортни средства; 31 техническа помощ (оказване съдействие на други структури на МВР – 9 бр., отстраняване на опасни предмети – 2 бр., спасяване на животни-2 бр., оказване съдействие на граждани – 7 бр., водоснабдяване – 1 бр., оказване съдействие на други структури и ведомства – 4 бр., други – 6 бр.); 1 оказване помощ на пострадали граждани (организиране на трансп.до лечебно заведение-1бр.). 8 са регистрираните 8 лъжливи повиквания.