0

Б ългарската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще обжалва връщане на частната лаборатория в помещения на Капитан Андреево.

Обжалваното решение е на Административен съд - София град, с което се отменя заповедта на областния управител на Хасково от месец февруари 2023 г., отнасяща се до фирмата „Евролаб 2011“, която бе задължена да освободи държавни помещения на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от агенцията по безопасност на храните. 

Агро Телеграф: На граничния пункт "Капитан Андреево": Отварят държавната лаборатория за пестициди

БАБХ не е основна страна по делото за действията на областния управител, но въпреки това ще предприеме последващи законови мерки в защита на държавния интерес.

Оттам напомнят, че агенцията е отхвърлила искането на „Евролаб 2011“ за достъп до стратегически важни зони и няма да позволи на споменатата фирма повторно да получи такъв.

Решението на съда не променя създадената организация на граничния пункт. БАБХ продължава да извършва всички дейности по осъществяване на официалния граничен контрол от нейната компетентност, включително и лабораторните изследвания на внасяните храни и стоки, писа dariknews.bg.