0

Н ие сме в много конфликтна зона - от една страна, Сърбия и Косово, от друга - Украйна и Русия, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на директора на Американския еврейски комитет Дейвид Харис при срещата си в централата на партията, излъчвана на живо на фейсбук страницата на Борисов. 

По думите на лидера на ГЕРБ затова е много важно да има политическа стабилност и по тази причина вчера той е посочил кои ще са приоритетите, с кои формации партията му ще търси партньорство. 

"Ние ще работим по еврозоната, вкарахме България в европейския банков съюз и в механизма ERM 2, за съжаление, това правителство я провали", каза Борисов.

ГЕРБ започнахме модернизацията на ВВС, платихме изцяло, на 100 процента, първите осем изтребителя F-16, предложихме таван на цените на горивата, на бензина, на газа, за да не печелят "Лукойл" и "Газпром" 7 млрд. лв. от България, като целта ни е пълна диверсификация на доставките от "Газпром", изброи още бившият премиер.

Борисов добави, че ГЕРБ са предложили промени в съдебната власат, но не, за да се правят нови "бухалки", да се смени един човек с друг. Ние започнахме диверсификацията на ядреното гориво, добави още лидерът на партията. Така че първите закони за следващия парламент ще бъдат тези закони, в тази посока, обобщи Бойко Борисов.

Той отбеляза, че днес стават точно пет години, откакто със Зоран Заев са подписали Договора за приятелство и добросъседство с Република Северна Македония. Подкрепихме ги първи и за НАТО, отбеляза Борисов.

Щастлив съм да съм тук, радвам се да те видя и теб, обърна се на свой ред към Борисов Дейвид Харис. Той добави, че е оптимист за бъдещото на страната ни и смята, че България има голям потенциал, човешки потенциал.