0

Н е може да има изненади при гласуването на вота на недоверие. В последните 10 години сме направили много за превъоръжаването на армията. Така че е безсмислен този вот, няма да го подкрепим. Бюджетът в този му вид също няма да подкрепим. Затова съветвам финансовия министър да си го оправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме "против". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Според него трябва общините да получат повече пари, но не става дума само за тези с кметове на ГЕРБ. "Склонни сме да се откажем от всичко, но тогава дефицитът трябва да е още по-малък. Затова и има два подхода - консервативен и междинен. Първият е с намаляване на дефицита и една година стагнация, това е сериозен подход, правилният. Вторият няма да удовлетвори никого, но ще продължи живота на правителството. Подходихме много толерантно", коментира той. 

По думите му цялата стойност на Балкански поток се изплаща за 1 година, а той има живот 75 години. "Това е печатница за пари. Надявах се да ми се извинят хейтърите и да ми кажат браво, ти направи най-хубавото нещо за България в последните 30 години. ПП–ДБ, "Възраждане" и БСП са новата коалиция, те изведнъж си късат ризите, че чак до март трябва да стои дерогацията. Страните с такава имат максимум 60% производство на руски петрол, а ние 94. Някой има голямо благо да падне дерогацията", заяви Борисов.