0

А ко има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, трябва да си отиде и премиерът акад. Николай Денков, това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дулово на среща с кметовете в района.

"Министърът е политическо лице. На него трябва да му държим сметка не за подготовката на полицаите, а за Шенген, за охраната на границата. Никога не съм ходил да кадрувам и не съм се обаждал в МВР. Спазих думата си и не съм се месил там. Ако колегите не са доволни от резултатите си от изборите и искат да донапълнят с калинки вътрешно министерство... да не се връщаме назад как охрана на Кирил Петков стана зам.-министър“, добави той.

Борисов отрече да е повлиял на силовото ведомство. "Ходил съм в МВР единствено когато проведохме среща на тема какви действия да извършим по приемането в Шенген, на нея присъстваше и Мария Габриел. Обсъждахме Гранична полиция и външно министерство какво трябва да предприемат, а също така и какво се изисква от законодателната програма в парламента", коментира той.

Относно вота на недоверие лидерът на ГЕРБ уточни, че е проявил мъдрост и търпение. "Поканих Асен Василев, той дойде веднага в кабинета ми. Казах му, че неоносновано завишените приходи трябва да бъдат махнати. Дългът трябва да бъде с 1 млрд. по-ниско, да е прецизиран. Той уважи исканията ни", отбеляза Борисов.