0

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново подпука правителството. На среща с избиратели в Добрич, той не се сдържа да коментира цените на газа и дерогацията за „Лукойл“.

Утре ще има среща между всички парламентарни групи за петролния гигант и Борисов попита: „Вече мина доста време, откакто имаме дерогация, а поевтиня ли нафтата, поевтиня ли бензинът? Или расте непрекъснато? С какво ни плашат“.

И с думите си се озъби на управляващите: „Страшен страх, защото ние ще предложим след една седмица да няма дерогации. Към газа всички сме единни, да няма такси – ок. Месеци наред вече нашето правителство нищо не прави срещу „Лукойл“. Петролът – същият, а цените до небесата пак“.

Борисов е категоричен, че към „Лукойл“ досега от джобовете на гражданите са излезли 3 милиарда долара. „Тези, към които отиват, изглежда се притесниха. ГЕРБ никога не сме се интересували от сделки. Как държавата обявява, че ще удари с 60% данък някого, за да го принуждава да продава. Който и да е той", каза той по отношение на обявеното намерение за продажба на "Лукойл".

И допълни:

„Това правово ли е ви питам? Или каквото кажат "Промяната е правилно, за тях законът не важи", попита Борисов.