0

Б СП през години не веднъж е била част от управлението на страната. Няма нужда да дискутираме какво означава в разгара на кризите страната да остане без работещ парламент. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с БСП за третия мандат.

По думите му гражданите очакват да има диалог и компромиси, за да бъдат решавани техните проблеми. В същото време обаче партиите в управляващата коалиция чертаели разделителни линии. 

Радев посочи, че задачата на третата партия, която ще получи мандата ще е много сложна и отговорна. Той пожела да чуе с кого са готови да влязат в диалог социалистите и какви приоритети и програма биха направили. 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова заяви, че в последните 6 месеца изпитали предизвикателствата на няколко кризи и положили усилия да преведа страната през тежките зимни месеци. 

По думите й оставят страната финансово стабилна и с рекорден ръст в индустриалното производство. Според нея били социалния стълб на правителството.

Нинова декларира готовност да положат усилия да има работещ парламент и стабилно правителство.

"За нас основата трябва да е програмата, която изработихме преди седмици, ПП, БСП и ДБ. тя е конкретна", заяви Нинова. По думите й биха разговаряли с партньорите им от досегашната четворна коалиция.

Радев попита как виждат кабинета дали експертен или политически.

Нинова бе категорична, че БСП иска политически кабинет, а не експертен и смятат, че премиера трябва да е от ПП, защото са най-голямата парламентарно представена партия.

РАДЕВ КЪМ ПП: Провеждам консултации заради последната надежда - третият мандат

Радев пита ДПС може ли в тези кризи без работещ парламент

Радев попита ГЕРБ-СДС как виждат покрай кризата да се решат проблемите на хората