0

З а 20-и път българите са призовани да изразят своята съпричастност с болните деца. Юбилейният спектакъл "Българската Коледа" се провежда традиционно в Народния театър "Иван Вазов". Благотворителната инициатива е под патронажа на държавния глава.

Тазгодишното издание на "Българската Коледа" е посветено на децата с редки генетични заболявания. Изявени български артисти, музиканти, спортисти, журналисти, политици и общественици подкрепят с участието си инициативата в помощ на децата в беда.

Сред зрителите на концерта са президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, както и служебни министри и членове на кабинета, сред които енергийният Росен Христов, земеделският - Явор Гечев, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и зам.-министърката на отбраната Теодора Генчовска.

До момента благотворителната инициатива е събрала над 40 милиона лева през годините, от които 30 милиона са били инвестирани в закупуването на медицинска апаратура за лечение на деца. Подпомогнати са над 500 деца, нуждаещи се от лечение.

В благотворителния концерт на сцената на Народния театър "Иван Вазов" се включиха български музиканти и изпълнители - симфоничният оркестър на БНР, Графа, Любо Киров, Дони и Нети, Дара Екимова, Никола Тодоров, Миро, Люси Дяковска, Кристиян Григоров и Димитър Атанасов, Веселин Маринов, Еделина Кънева, Александър Мутафчийски, ансамбъл "Филип Кутев", Деси Добрева, "Авеню", детска вокална група "Бон-Бон", Нели Рангелова с вокална група Детски смях", Любо Киров и Поли Генова, Васил Петров, Орлин Павлов и Рафи Богосян.

Водещи на тазгодишното издание на спектакъла са Христина Апостолова и Орлин Павлов, а от сцената послания отправиха журналисти, спортисти и общественици.

Зрителите на празничния концерт могат да подкрепят каузата на децата в беда с изпращане на текстово съобщение на номер 1117.