0

И ма арестуван на протеста на енергетиците и миньорите, които за пореден ден блокираха магистрала "Тракия". Около 11 часа група от недоволни се опита да блокира обходния път, който в момента поема трафика от магистралата край старозагорското село Ракитница. Протестиращите не са се подчинили на полицейското разпореждане да освободят пътното платно, в резултат на което има един задържан, потвърди за БНР директорът на Областната дирекция на МВР - Стара Загора комисар Лазар Христов.

"Тракия" и Прохода на Републиката остават блокирани от енергетици и миньори

В момента движението там е възстановено и се регулира от полицията. Поради засиления трафик се образуват колони от автомобили, но пътят е проходим. Автомагистрала "Тракия" (и детелината край Стара Загора) остава блокирана от Чирпан до Нова Загора, блокиран е също и пътят Хасково - Стара Загора.

Няма промяна в позицията на протестиращите. Те ще продължат да отстояват исканията си за ясни гаранции за работните си места и оттегляне и предоговаряне с Брюксел на Териториалните планове за справедлив преход.

ВЪПРЕКИ ДОГОВОРЕНОТО: Протестът и пътните блокади продължават (ВИДЕО)

Както е известно, затворени са няколко ключови пътни артерии в Старозагорска област и водачите на автомобили трябва да избират обходните маршрути.

НА ЗАКРИТИ ВРАТА: Енергетиците на среща с властта

НИТО КРАЧКА НАЗАД: Протестиращите миньори и енергетици продължават блокадата на магистрала „Тракия” (ВИДЕО)