0

В брой 36 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” в четвъртък, 8 декември, ще откриете: Светът е коленичил в молитва за Краля на футбола – Пеле. Правим го и ние!

Още една футболна легенда в рубриката „Ретро спорт” – журналистът Румен Жерев припомня историята на звездата на Мондиал '82 Паоло Роси (Паблито). А като си говорим за легенди – ето и още една. За героя на Илинден Питу Гули разказва колежката ни Жени Викторова. надз. Как кукувицата избута ролекса. Антикварният часовник с птичка става като нов за 150 лв. Ателиетата за поправки затрупани от работа, приемат заявки за януари, сочи проучване за „Златно време” на журналистката Ралица Димитрова.

Влизаме заедно в кухнята на сериала „Приятели”, където Рейчъл бърка рецептата за десерта, защото страниците на готварската книга са се слепили. Така част от съставките за овчарския пай отиват при ягодите и сметаната. Вижте какво ще се получи, ако пропуснете каймата и граха.

И още: - Кои турски актьори си присадиха коса. - Анализ на Би Би Си сочи: Жените стават все по-гневни и яростни. Защо? 

- Пуснаха монети "Хари Потър" с изображението на Хогуортс Експрес. - Разиграват на търг съкровища от потънал кораб. Артефактите са от времето на Златната треска

. - Учени разсъждават над феномена синестезия - В рубриката „Практични съвети” – как да не си смажем пръстите с чука, докато забиваме пирон. И още полезни идеи.

Всичко това – в „Златно време” към броя на „Телеграф” на 8 декември. Всеки четвъртък златното приложение е при вас и за вас.