0

В брой 78 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 28 септември, четвъртък, ще откриете:

Иконата София Лорен пострада, милиони фенове и обожатели на звездата чакат добри новини, че тя се възстановява. Как момичето, което наричаха „клечката за зъби“ се превърна в символ на женствеността. Кои нейни цитати станаха емблематични. Коя е любимата й тридневна диета и има ли шанс да изглеждаме като нея, ако я спазваме.

Още въпроси: Кой е истинският баща на Реян, ще консумира ли брака с Миран, защо гробът на Дилшах е празен, каква е драмата на Азизе, кой убива Хазар и други питанки за сериала „Вятърничав” – три сезона драма, любов и сълзи.

Още новини, свързани с любими турски сериали и актьори – както всеки четвъртък в „Златно време” – 16-страничното приложение на вестник „Телеграф”. Този път акцентът от седмицата е сватбата на актьора Мурат Юналмъш, познат от сериалите „Имало едно време в Чукурова“, „Лудо сърце“, „Земя, небе, любов“ и „Гюлджемал“, който си взе булка с български корени - Албена Илиева (Нутие Акар).

С рубриката „В кухнята на...”, с която всеки път надничаме във филми, сериали и книги, този път ще приготвим една нестандартна гръцка мусака – с ориз и натрошено сирене отгоре. Това е причината да влезем в кухнята на „Моята голяма луда гръцка сватба”.

571 – на толкова години би станал на 21 септември легендарният проповедник и борец срещу суетата и покварата Джироламо Савонарола, хвърлен на кладата.

В рубриката „Ретро спорт” героят тази седмица е бившият футболист на югославския национален отбор Драгослав Шекуларац – крал Шеки.

И още: Трябва ли да пием сок преди лягане; Полезна ли е динята и плод или зеленчук е тя; Защо се препоръчва да консумирате куркума; Кой продукт намалява риска от деменция; Какво ни „казва” кучето, когато маха с опашка; Сингапурец кашля умишлено срещу колеги – колко време прекара за това в затвора.

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!