0

Л идерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обвини лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев в лицемерие.

"Коалиция на лицемерието в действие", пише той в официалния ви профил във фейсбук, публикувайки и видео компилация от най-различни изказвания на бившите премиер и вицепремиер.

В началото са показани кадри на Петков и Василев по време на кампанията за президентските избори, които засипват с хвалби Румен Радев и заявяват, че ще го подкрепят във вота.

„За да имаме „Продължаваме промяната”, тази промяна трябваше да започне отнякъде. Човекът, който я започна, беше Румен Радев. Той беше човекът, който излезе на площада, без да го е страх и се опълчи срещу всички тези, които крадат от нашата Република. Това е човекът, който обедини всички нас и ни даде възможност да повярваме, че промяната е възможна”, казва Петков в началото на клипчето. Извадено е и изказване на Асен Василев, който казва, че "Радев е повел битката срещу мафията, защото му пука за България."

След като настъпва разрива в отношенията им обаче, и двамата започват да нападат човека, за когото агитираха и подкрепиха на вота за държавен глава през ноември 2021 г. Това показват и събраните видеа на Трифонов: "Маските паднаха. Омръзна ми от страхливци", казва във видео Петков. Асен Василев пък нарича позиция на Радев "позорна".