0

Политиците, които купуват гласа ви днес, утре ще откраднат от правото ви на по-добър живот. Вотът за парламент не е хазартна игра. С тези думи се обърна служебният премиер Гълъб Донев към българските граждани преди началото на днешното заседание на МС.

"Служебното правителство положи огромни усилия, за да бъдат предстоящите избори свободни, честни и добре организирани, въпреки неяснотите и слабостите на бързо гласуваните от предишния парламент промени в изборното законодателство. Умората от честите избори в последните няколко години не променя важния факт, че да гласуваш е израз на основно политическо право", коментира министър-председателят. 

 

По думите му ще бъде страшно, ако гражданите пропуснат възможността да изберат достойни хора, които да представляват хората.

"Независимо с какво се опитват да ви сплашат - с машините, видеонаблюдението, бомбените заплахи по имейл, не е страшно да се гласува. Страшно ще е да пропуснем възможността да излъчим достойни хора, които да ни представляват, защото предстоят важни управленски решения, които няма накъде повече да се отлагат във времето", подчерта Гълъб Донев и продължи:

"Разбирам хората, които се чувстват подведени, огорчени и обезверени. Те вероятно ще бъдат мотивирани в избора си от негативни емоции, но добре знаем, че когато преобладава ефектът на емоциите, обикновено се стига до дефект на избора. Затова е време да вземе връх разумът. По-добре е пет пъти да обмислим, преди да избираме, вместо пет пъти да избираме без резултат".

Донев отбеляза, че гражданите, които са решили да не гласуват, също участват във формирането на крайния резултат на вота.

"Мислете кой искате да ви представлява в 48-ото НС, на кого ще делегирате решенията, от които ще зависи как ще живеем в България. Тези, които не гласуват, също избират", посочи служебният премиер.