0

О ще утре министерството на енергетиката и министерството на финансите започва работа по план за финансовото стабилизиране на "Булгаргаз", за да бъде дружеството в състояние да обезпечи газовите доставки, обяви на първото заседание на кабинета служебният премиер Гълъб Донев.

Или казано реално - да е в състояние да заплаща за договорените количества природен газ. Следващата седмица министерството на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така, че да бъде подсигурнено потреблението до края на отоплителния сезон, допълни Донев. Това се резултатите, които постигнахме след снощната работа на кризисня щаб, тя ще продължи и през почивните дни, за да бъдем максимално честни и открити пред българското общество и бизнес, посочи той.

От кризисния щаб очаквам реални действия, а не само думи, апелира той. Няма да влизам в задочни политически спорове, моята отговорност е да търся решение на проблемите и да не създавам илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги, категоричен бе служебният премиер.