0

П рез днешния ден облачността ще е разкъсана, предимно значителна над Южна и Източна България, където на отделни места ще има слаби валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В югоизточните райони от страната са възможни локални, временно интензивни извалявания и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от североизток, но привечер постепенно ще отслабне. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Минималните температури ще са предимно между 12° и 17°, а максималните ще са между 23° и 28°. В София минималната температура ще е около 12°, максимална - около 23°.

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана, предимно значителна по южното крайбрежие, където на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са 24°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места в Родопите, Странджа и Сакар ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.

В петък и събота ще бъде с разкъсана, над Източна България - предимно значителна облачност. На отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще е предимно слаб, в Източна България от североизток, до умерен. Преобладаващите максимални температури ще са между 24° и 29°. Минималните - между 10° и 15°, по Черноморието до 18°.