0

Д ойде ли при нас мандатът, сядаме и преговаряме с всички, с изключение на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, в името на това да има стабилност и кабинет, с ясно разпределена програма за ясен период от време. Това заяви пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на „Има такъв народ" Станислав Балабанов по повод евентуалното връчване на третия мандат от президента за съставяне на кабинет на ИТН.

„За нас не е морално постът министър-председател да бъде заеман от Кирил Петков и Асен Василев“, подчерта той, но уточни, че „всъщност, първо, топката е в президента“, както и в мандатоносителите, които носят отговорност да водят преговори с останалите политически формации.

Балабанов каза, че ИТН се разбира прекрасно с БСП и с „Демократична България“, а също и с много депутати от „Продължаваме промяната“ и не вижда причини да не бъдат проведени едни нормални разговори.

„В крайна сметка виновен ще е този, който ще тласне държавата към поредната политическа криза и към избори. Единствените, които говорят в тази посока извън опозицията в момента са „Продължаваме промяната“, заяви той.