0

В ицепремиерът в оставка Мария Габриел коментира пред БНТ продължаващите разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за продължаване на ротационното управление и осъществяване на фактическа ротация. 

ПРЕХВЪРЛЯТ ТОПКАТА: ПП-ДБ настояват за смяна на Мария Габриел

Тя не потвърди, но и не отрече, че тази вечер се е провела среща между лидера на ГЕРБ - Бойко Борисов и съпредседателя на "Продължаване промяната" и финансов министър в оставка Асен Василев.

Габриел посочи, че трябва да се направи всичко възможно страната да има правителство на споделена отговорност и подчерта, че вече не поставя срокове за това:

"Не очаквайте от мен, както и досега, да отида в детайли на преговорите, преди целият този процес да е завършил, или поне докато не сме изчерпали всички възможности. Нека този път не слагам срок, но мисля, че от всеки един от нас ще зависи да не държим в неведение българските граждани".

Мария Габриел също така посочи, че дали Асен Василев ще е част от евентуален бъдещ ротационен кабинет, е част от преговорите.

ИГРАТА ЗАГРУБЯ: Деница Сачева извади запис на Асен Василев! (ВИДЕО)

Тя обясни решението си да отиде при президента с готов състава на правителството като още един шанс за преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Мария Габриел също така обяви, че до този момент няма сведения за пострадали български граждани при стрелбата в концертната залата "Крокус сити хол" край Москва.

"До този момент не разполагаме с такава информация. Наистина получихме информация веднага, след като се е случило. Разбира се, че аз и моят екип във външно министерство сме на разположение. Разбира се, че искам да кажа много ясно: България винаги е осъждала терористичните актове. Няма как в тази ситуация да бъдем без ясна позиция".

КИРИЛ ПЕТКОВ: Мария Габриел направи огромна грешка!