0

Д омашно куче е нападнало възрастна жена в хисарското село Старо Железаре. Това се твърди в анонимна публикация във Фейсбук групата "Забелязано в Хисаря".

В поста се посочва още, че стопаните на животното, което е нахапало жертвата, са го пуснали да броди из улиците на селото. Пострадалата е получила тежки наранявания на главата вследствие на нападението. Поставени са й десет шева на главата.

"Поредната жертва на домашно куче, което стопаните му го пускат да броди и напада хората по улиците на с. Старо Железаре. До кога ще търпим това безумие? Не стига, че улицата е направена на КОМПОСТНО ПОЛЕ по цялото продължение на двора, което е поне 50 метра, а сега и жертва на  ПОБЕСНЯЛОТО куче, обикаляйки селото без надзор. Голям късмет е имала жената, че се е отървала „САМО С 10 ШЕВА ПО ЦЯЛОТО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГЛАВАТА“. Стопанката му обаче не стига, че е виновна, а ходи и говори глупости по селото – паднала и си ударила главата, счупените очила от борбата с кучето били стари, счупени и лепени. Няма ли срам тази жена??? До кога безочието и наглостта ще бъдат толерирани???


Призовавам всички жители на селото да изразят мнението си под поста. Всички се страхуваме с години наред от това огромно животно, но никой не ни обръща внимание. ДО КОГА???? Господин кмете на с. Старо Железаре вземете се в ръце и си вършете съвестно работата. Гласувано ви е доверие, заслужете си го.", гласи постът. 

В публикацията не е уточнено каква е породата на кучето, проявило агресия, но се споменава, че "животното е огромно". Към поста авторът е приложил и снимка, на която се вижда превързаната глава на жената, за която се твърди, че е нападната от кучето.

Този тревожен инцидент повдигна въпроса за безпризорните животни в селските райони и необходимостта от по-строг контрол и мерки за предотвратяване на подобни инциденти.

Жителите на Старо Железаре са разтревожени от възможността за нови нападения и настояват за по-бързо и ефективно решаване на проблема.

Facebook/Забелязано в Хисаря/Анонимен участник