0

Д нес облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Следобед само в отделни планински райони ще превали краткотрайно.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили, ще е до умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина – временно силен. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София – около 4°.Максималните температури ще са между 15° и 20°, по ниски в крайните североизточни райони, в София – около 15°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вяър от запад-северозапад, привечер ще отслабне и ще се обърне от изток. Максималните температури ще са от 11° в крайните северни райони, до 17°-18° в района на Бургас. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове, когато на отделни места слабо ще превали. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималната на 1200 м ще е около 10°, на 2000 м – около 2°.

Във вторник ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините над 1000 m - от сняг. Значителни ще бъдат количествата на места в Южна България. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 12°, а минималните - между 4° и 9°.

В сряда и четвъртък над източната половина от страната ще се задържи предимно облачно, на места с валежи. Има повишена вероятност в Централния Предбалкан и в североизточните райони дъждът да се примесва със сняг. Там ще духа умерен вятър от север-североизток.