0

В последния ден на февруари Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в София около 4°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.  

Преди обяд само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Около и след пладне от юг валежите ще се активизират и до края на денонощието ще обхванат почти цялата страна, а на места в Рило-Родопската област ще са значителни, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб до умерен, така ще се задържи и през деня.

“Традиционно, през месец март се очаква „капризно“ време и това някак (не съвсем научно) се определяло от жените”, пишат от НИГГГ-БАН. 

Състоянието на магнитното поле на Земята, напълно научно доказано се влияе от активността на Слънцето. Основавайки се на информацията от предходния месец, през март се очаква да срещнем 3 активни региона, ,,които могат да причинят смущения и магнитни бури. Всичко останало ще е „бонус“, който няма как да предвидим сега. 

От института подхождат с намигване и предупреждават: “Разгледайте прогнозата, но не ѝ се доверявайте напълно, а проверявайте данните в реално време”.