0

М инистърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че се работи по над 190 сигнала за купуване на гласове. "Набелязали сме рисковите секции, знаем хората, които се занимават с тази дейност. Всяка областна дирекция си е направила план. Ние сме направили на централно ниво план. Постоянно сме в комуникация, дори е вероятно още веднъж да посетим дирекциите преди изборите", уточни той.

На журналистически въпрос, свързан с разследванията по пътищата и автомагистралите, министърът на вътрешните работи каза, че „що се касае до автомагистрала „Хемус“, извън производството, което има и привлечени като обвиняеми лица, там се чака една банкова експертиза". По лот седми, осми и девети също ГДБОП направиха всичко необходимо, материалите са внесени в прокуратурата в края на м.г.

Очакваме действия от страна на прокуратурата. В момента Главна дирекция „Национална полиция“ работи също по няколко такива разработки, включително с взети ядки от различни места на различни магистрали. Има продължение тази тема и ще има също поне две производства, които са от компетентността на Европейската прокуратура. Ще бъде любопитно да видим как и нашата, и съответно – европейската, ще реагират на данните, които се представят, допълни Демерджиев.