0

Щ е подкрепяме само практични неща. Не ни разглеждайте като безусловна подкрепа за първия мандат. Това коментира председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по време на срещата с номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

„В изпълнителната власт трябва да има експерти, а не политически назначени лица. Това не означава, че някои политици не са експерти. Говоря за политически лидери, които много често мечтаят да бъдат министри или министър-председатели”, посочи той.

Йорданов критикува ГЕРБ-СДС, като им заяви, че понякога не разбира по какъв начин водят преговорите за бъдещия кабинет. „Първо - мина много време. Второ - част от нещата, които си казахме, сега ще ги преповторим”, коментира председателят на ПГ на ИТН.

„Много важно е каква програма ще изпълнява това правителство. Ние подкрепа бихме дали за конкретни неща и конкретна посока на развитие на страната. Бюджет с необмислени харчове, задължаващи българите, ИТН няма да подкрепи”, категоричен е още той.

Във връзка с финансовата рамка на държавата Габриел поясни, че дефицит от 3% е напълно постижим. „Като ангажимент ние имаме да не бъдат рязани социалните плащания”, каза номинираната за премиер.

Мария Габриел поясни, че от ГЕРБ-СДС търсят широка подкрепа. „Това е едно много силно послание”, смята тя.