0

А ко Мария Габриел се е почувствала засегната от прилагателните, които употребих в лично качество, може и да се извиня. Но в качеството й като кандидат за министър-председател, мисля, че това, което тя направи, е абсолютно недопустимо.

Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" и финансов министър в оставка Асен Василев пред журналисти в опит да обясни репликата си към Мария Габриел, че "Тя е новото красиво лице на мафията".

Според обясненията му, "мафиотското" е да обявиш състав на кабинет, който не е съгласуван".

ИГРАТА ЗАГРУБЯ: Мария Габриел не се появи в Министерския съвет!

"Най-честното щеше да бъде да каже, че не го е съгласувала, когато камерите бяха там при президента, но не го направи. Тя го обяви с идеята, че този състав на кабинета е съгласуван и прием, и че министрите знаят кои са другите министри в кабинета. Това какво поведение е? Това не е честно поведение към българските граждани, със сигурност не е честно поведение и към преговорния екип, и към министрите, които тя обяви в този състав на проектокабинета", допълва Василев.

КИРИЛ ПЕТКОВ: Мария Габриел направи огромна грешка!

Постъпката ѝ показала липса на лидерски качества и невъзможност да запази хладнокръвие, когато е под голямо напрежение. Габриел не можела да устои на натиск, и да вземе правилно решение, доуточнява Василев.

"На жената Мария Габриел се извинявам, ако се е почувствала засегната, допълни финансовият министър в оставка", каза още веднъж той.

На въпрос дали ПП ще се върнат на масата за преговори, Василев отговори, че те не са ставали от нея.

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ: Борисов дава ден-два на ПП-ДБ, правителство с втория мандат няма да има!

Василев каза още, че Габриел била зачеркнала първия мандат: "Шанс за преговори за в първия мандат вече няма, трябва да гледаме напред към втория, имаше още 6 дни да се преговаря в първия мандат, ясно заявихме, че с първия мандат искаме да има правителство, но не може да се подхожда така към държавата и да си играеш така със съдбините на България".