0

В събота очакваме разнообразно време за страната, като в източната част се очакват валежи, докато на запад ще е по-сухо. Това коментира Марияна Попова, синоптик от НИМХ пред „Телеграф“. Според нея в съботния ден значителни дъждове ще се изсипят предимно в Югоизточна България и Родопите. В западната половина на страната ще има разкъсана облачност.

В неделя вървим към леко затопляне спрямо края на седмицата, но пък с по-голяма вероятност да вали над страната. Вероятни са гръмотевици, дъждове,  като на места ще са интензивни и проливни, а на други дори няма да припръска. Времето ще е неустойчиво, типично априлско през цялата седмица, каза синоптичката.

Вторник

Като цяло температурите ще са типични за сезона, незначително по-високи или ниски от досегашните. Незначителна е вероятността за слани и градушки, каза Марияна Попова.

Синоптичката предупреди, че във вторник, четвъртък и петък, особено вторник, за цялата страна се очакват обилни дъждове. И тъй като се е натрупала влага в почвата, е възможно в населените места, където е имало проблеми с наводняванията - отново да има.