0

М ВР и министерството на транспорта действат по план, който да предотвратява струпването на товарни автомобили по северната ни граница в Русе и Видин. От вчера камионите се спират на паркинги и се пропускат поетапно, като от днес трафикът ще се регулира още от Свиленград, обяви вицепремиерът и МВР министър Иван Демерджиев.

"Днес тази дейност ще започне още от Свиленград, защото досега се случваше на територията на Северна България. Ще покрием цялото трасе от Свиленград до северната граница, за да елиминираме възможността камионите да заобикалят нашите постове и да продължават към северната граница и да осигурим поетапното им пропускане на територията на цялата страна." Работи се и по синхронизация на всички държавни институции, които работят по границата за да се регулира тежкотоварния трафик допълни Демерджиев.

Относно предстоящите избори вътрешният министър заяви, че се работи за подобряване за подобряваме на оперативната работа на МВР, за да се предотврати купения и манипулиран вот. Той обясни, че оперативната работа се движи на нива използване на специални разузнавателни средства, използване на информатори, които имат отношение към тези въпроси. 

Оперативната работа беше доста занемарена, без да преувеличавам изобщо, каза Демерджиев", В момента ние работим основно за подобряваме на оперативната работа на МВР, за да се предотврати купения и манипулиран вот, каза вътрешният министър. Той обясни, че оперативната работа се движи на нива използване на специални разузнавателни средства, използване на информатори, които имат отношение към тези въпроси.