0

"Готово е споразумението. На 5 март го обявявам в 12 часа на партията, защото това не са хора, които могат да гласуват, без да мислят. Разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки". Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Г-н Петков по-добре да се замисли как би изглеждало едно такова правителство и как бихме отговаряли на въпросите, които са в парламентарната зала. защото от това, което питат, виждам, че много неща не са свършени. Това трябва да бъде нашият отговор с г-н Петков - как да направим по-работещо правителство. Споразумението, което ще получат на 5 март не е нещо, което за първи път ще чуят. Няма изобщо подмяна на приоритети", поясни Борисов.

"Аз нямам нищо лично към г-н Тагарев, но когато се оказва, че БТР-ите, оръжията, патроните са в складовете в София, а техните министри обикалят и се фукат по цял свят какво сме направили за Украйна, това е грозно. Затова го атакувам Тагарев, не, че му искам поста", подчерта лидерът на ГЕРБ.

По думите му още сега ще иска доклади, които да покажат кой е виновен по темата и дали е така.