0

П ръскат 50 бона за чай и кафе в БДЖ. Обществената поръчка на държавната железница е обявена официално. Срокът за подаване на офертите е 20 септември, показа проверка на „Телеграф“ в електронния регистър.

Позиции

Поръчката е разделена на три обособени позиции, първата от които е посветена на кафето за нуждите на персонала. Превозвачът държи кафето да е във вакуумни опаковки по 100 г, да е смляно и без примеси, както и да е предназначено за приготвяне в кафеварка. В описанието не е уточнен сорт, вид или пропорционално съдържание по вид (арабика/робуста). Кафето трябва да бъде доставено на две партиди от по 9785 опаковки (978.5 кг).

Торбички

Чаят трябва да е в кутии от по 20 филтърни пликчета и да е билков. Изискванията са в пакетчетата да има букет от няколко билки, без да се уточнява колко точно. Чаят трябва да е за общо приложение, а не с лечебна насоченост към някакво конкретно заболяване или състояние. От БДЖ уточняват, че не държат на конец към филтрираните пакетчета. Поръчката е за общо 12 965 кутии.

Сладост

Превозвачът не е пропуснал и възможността служителите според вкуса си да подсладят напитката си. За тази цел БДЖ търси и 780 килограма захар в разфасовки от по кило. От БДЖ очакват от кандидатстващите доставчици цени от около 50 000 лв. за цялата поръчка.

Трети нов шеф за тази година

Инж. Ангел Стоянов е освободен от длъжността изпълнителен директор и член на Съвета на директорите (СД) на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, съобщиха от дружеството. Стоянов изпълнява длъжността от април 2022 г. Преди него за кратко шеф на компанията бе Йордан Мирчев, който бе назначен в началото на 2022 г. За член на СД е назначен инж. Атанас Атанасов, който е дългогодишен служител в железницата. На предстоящо заседание на СД ще бъде избран нов изпълнителен директор на дружеството.