0

„Български държавни железници“ (БДЖ) ще осигури движението на директни влакове по маршрута София - Русе – София, съобщиха от националния железопътен превозвач.

Промяната ще бъде въведена от 1 октомври с цел подобряване на обслужването на клиентите, които пътуват между столицата и дунавския град. 

Композициите ще бъдат обслужвани с четири от новодоставените германски вагони и ще се движат със следното разписание:

Бързият влак № 4610 от София за Русе разпределителна ще тръгва от Централна гара София в 14:35 ч. и ще пристига в Русе в 22:03 ч.;

Бързият влак № 4611 от Русе разпределителна за София Север ще заминава от гара Русе разпределителна в 06:06 ч. и ще пристига в гара София Север в 12:15 ч. Придвижването от София Север до Централна гара София ще бъде осигурено чрез крайградски пътнически влак № 20264, който тръгва в 12:32 ч.

Движението на новите директни влакове по направлението София - Русе - София ще бъде подложено на обстоен анализ в продължение на един месец с цел да се установи реалната необходимост и ефективността от пускането на директен влак по този маршрут.  

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20% намаление от редовната цена на билета.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за разписаниeто на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството – www.bdz.bg, от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.