0

Ч ленове на БСП Видин прекратиха членството си в партията, считано от днес. Този акт е по собствено желание, каза председателя на Областния съвет на БСП и на видинската Общинска организация на социалистите Димитър Велков, предаде БНР.

"Основния мотив за това нещо е дълбокото разминаване между програмата и целите на Българска социалистическа партия и провежданата политика от националното ръководство през годините на идейно обезличаване на Българска социалистическа партия, откъсване от изконните традиции, които БСП винаги е имала. Превръщането на БСП от една голяма, масова партия, която винаги е била на първо и второ място във всякакви избори в една лидерска четвърторазрядна партия, която заобиколена от все по-тесен кръг хора се стреми на всяка цена да е във властта", каза Велков.

Модела на БСП все повече започва да прилича на модела ГЕРБ, каза още той.

"Поставянето на всички нива на хора приближени до Корнелия Нинова и зависими от Корнелия Нинова няма как да допринесе за развитието на Българска социалистическа партия и тя да върви напред. Игнорираха се инакомислещите вътре в БСП - всяко чуждо мнение е обявено за вътрешна опозиция", допълни още.

По думите на Димитър Велков БСП е станало съучастник в спирането или забавянето на жизнено важни проекти за видинския край: "Ние не искаме да участваме повече и в организационния разпад към който партията е доведена през последните години".

Партията напускат цялото общинско ръководство на БСП (без ветераните), те предвиждат и да напуснат групата на общинските съветници на БСП и да станат гражданска група. С този акт групата на БСП в Общински съвет Видин ще се разпадне защото в нея ще остане само 1 член, а по закон са необходими минимум трима.