0

Ш окираща глоба с фиш за 2000 лева получил софиянец, който пътувал по работа в района на Ловеч. Санкцията му е наложена, защото ремаркето, което теглил с колата си, било без застраховка „Гражданска отговорност”.  Оказало се, че потърпевшият е станал жертва на проблем в системата, в която не е отразена поправка в Кодекса за застраховането. Промените са от преди шест години, но е приложен предишен текст, разказа NOVA.

„Заснет съм от камера в района на Ловеч преди няколко месеца. Получих фиша от КАТ Ловеч и в него се посочваше, че ремаркето няма „Гражданска отговорност”. Абсурдното в случая е, че от 2017 година, ремаркета като моето – от категория О1 до 750 килограма обща маса, са освободени от „Гражданска отговорност” и ползват застраховката на автомобила”, разказа потърпевшият Йордан Ибришимов.

По думите му служител в КАТ Ловеч му обяснил, че промените не са отразени в масивите на системите им. „Той каза да не се притеснявам и че след обжалване в Районния съд в Ловеч – глобата ще бъде премахната”, посочва Ибришимов.