0

С лед като станаха ясни окончателните изборни резултати лидерът на ГЕРБ обяви дали ще има опит за съставяне на правителство. От първата политическа сила ще излъчат преговорен екип, който да се срещне с лидерите на всички партии. Той ще бъде съставен от Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова.

Условието на ГЕРБ е при съставяне на кабинет да е  техен министър-председателят, министърът на отбраната и министърът на външните работи. 

Бойко Борисов обяви още, че той няма да бъде премиер в настоящо правителство. 

"Победата на партията е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени. Трябва всеки да надмогне егото си и да се направи експертен кабинет. Другият изход е септември да ходим на избори", посочи той.