0

П рез изминалата нощ са получени над 30 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, на територията на София-град и област София. Съобщенията са предимно за наводнени мазета, приземни етажи на къщи и инфраструктура, както и за паднали дървета и клони. Няма данни за пострадали хора. Към 08. 00 ч. обстановката се нормализира и няма постъпили нови сигнали за произшествия, съобщават от МВР.

Близо 20 сигнала за наводнени мазета, приземни гаражи и пътна инфраструктура са получени в оперативния център на Столичната пожарна тази нощ. Съобщенията са предимно за районите на жк. "Младост" 1 и 2, "Студентски град" и "Горубляне". Към момента обстановката се нормализира.

Вчера около 19.00 ч.в района на Етрополе се е развила буря със значителни валежи. Запушеното корито на река Малки Искър е предизвикало наводнение в западната част на населеното място. Екипите на пожарната служба от Етрополе и Пирдоп са отводнили 14 адреса. Има данни, че частично е пропаднал стоманобетонен мост над реката.

Продължават действията на пожарникарите и спасителите за справяне с последствията от наводнението в община Берковица. Освен отводнителни действия екипите участват в разчистването на пътната инфраструктура в района и свалянето на нивото на яз. Клисурица. Възстановителните работи ще продължат и днес.