0

Щ е отпуснем финансова помощ от 1512 лева на 450 домакинства в областите Смолян, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Варна, които пострадаха от ураганния вятър и силния дъжд на 4 ноември тази година. Това заяви премиерът Николай Денков преди началото на правителственото заседание.

ВРЕМЕТО ПОЛУДЯ: Потоп, паднали дървета и тежки инциденти в цялата страна (СНИМКИ+ВИДЕО)

Днешното решение се взема само 12 дни, след като се случи това бедствие, за да могат хората максимално бързо да се възползват от тази подкрепа, отбеляза Денков. 

„Правителството работи системно и упорито за подобряване на живота на хората и на бизнес средата в България. Програмата „Достъпно за вас“ е факт от вчера и предизвиква заслужен интерес както от хората, така и от търговските вериги в страната“, каза още министър-председателят. 

Денков подчерта, че с друго свое решение от четвъртък правителството ще определи мястото на националния STEM център в „София Тех Парк“, в близост до разположения там суперкомпютър, за да може учителите и учениците да се възползват максимално от иновационната среда. 

„Това е начинът, по който ние отговаряме на нестабилната политическа среда в България“, отбеляза още Николай Денков, цитиран от БТА.