0

Н а 7 ноември (вторник) ще започне изплащането на пенсиите чрез пощенските станции. Пенсионерите ще могат да получат пенсиите си до 20 ноември (понеделник). За това информират от Националния осигурителен институт (НОИ). Оттам уточняват, че преводите на сумите за ноемврийските пенсии по сметките на възрастните хора, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 ноември 2023 г.

На 2 ноември 2023 г. (четвъртък) на всички правоимащи лица ще бъдат изплатени паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за предходния месец октомври. Датата за изплащане на обезщетенията за безработица през този месец е 15 ноември (сряда), посочват от НОИ.

Информацията за всички видове плащания е достъпна в рубриката „Календар на плащанията“ на сайта на ведомството. 

В края на септември от НОИ съобщиха, че анализ на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2023 г. показва, че пенсиите продължават да са най-големият разход и през 2023 г. Техният размер възлиза на 19 163 164,5 хил. лв. или 87,9 на сто от общия разход за годината.