0

В събота ще бъде слънчево. От югоизток ще духа слаб вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 24° и 29°, прогнозира дежурният синоптик Красимир Стоев от НИМХ. Според него в неделя вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен, като сутринта ще грее слънце, но след обяд от запад ще започне увеличение на облачността, предимно средна и висока, но градусите на термометъра ще се задържат на едно положение.

В понеделник с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, ще има валежи на повече места в Северозападна България. Температурите ще се понижават, максималните ще са в широк интервал от 12°-16° в северозападните и ще стигат до 22°-23° в югоизточните райони.

Във вторник и сряда ще е предимно облачно, на много места ще вали. Във вторник вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се усили, а температурите постепенно ще се повишат. В четвъртък за деня на Свети Иван Рилски, покровител на България, времето ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но не се очакват валежи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 8° и 13°, а максималните - между 15° и 20°.