0

С ледващата седмица се очаква хладно време, през повечето дни ще има значителна облачност, коментира метеорологичната прогноза пред „Телеграф“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Анастасия Кирилова.

Съботният ден е благоприятен за разходки, защото ще е предимно слънчево. В неделя обаче в следобедните часове времето се разваля. Очакват ни гръмотевици и дъжд на много места, но повечето ще са в Североизточна България. Там, където гърми, се очакват и градушки, предупреди Анастасия Кирилова.  

Според нея максималните температури ще са около 20 градуса, а минималните ще са предимно между 7 и 12 градуса, но в отделни дни с един два градуса по-ниски. Ще има валежи в следобедните часове над страната, но слани не се очакват според Кирилова.  

В понеделник ще има валежи над Централна и Източна България, а в западната част на страната те ще са във вторник и сряда.  

В четвъртък и петък вероятността за дъждове е по-малка. Очакват ни повече слънчеви часове, топъл вятър от юг ще повиши температурите и термометърът в максималните стойности ще се движи между 23 и 28 градуса, каза Анастасия Кирилова.